Nieuw boek: Waar gaan we naartoe?

43 inspirerende stemmen denken na over de toekomst

Hoe wonen we in 2040? Groeien er binnenkort palmbomen in België? Welke toekomst heeft de democratie? Hoe lang zal COVID-19 nog in ons leven blijven? Wanneer gaan vrouwen evenveel verdienen als mannen? Wat zijn de energiebronnen van de toekomst? En zit er over twintig jaar weer volk in de kerk? Luster legde 43 relevante vragen over de toekomst voor aan evenveel experts. Hun antwoorden zijn soms gedurfd, vaak verrassend, dikwijls persoonlijk en altijd interessant. Ze zetten de lezer aanhet denken en leiden bijna allemaal tot een belangrijke vaststelling: de vraag is niet wat er zal gebeuren, de vraag is wat we willen dat er gebeurt.

Er komen 43 relevante thema’s aan bod in evenveel goed onderbouwde teksten. Manu Claeys bijvoorbeeld heeft het over de democratie en op welke manier deze wel degelijk een toekomst heeft. Volgens Leo Van Broeck moeten we minder morsen met ruimte en Kris Peeters vindt ook dat we best minder morsen, maar dan op het vlak van mobiliteit. Meinie Nicolai reflecteert over het vluchtelingenvraagstuk, Tracy Bibo Tansia kijkt of het ooit nog helemaal goed komt tussen België en Congo. En als de voorspelling van Tony Verhelle klopt dat ons wagenpark over 20 jaar voor 50 procent elektrisch is, waar komt die elektriciteit dan vandaan? Volgens energiespecialist Filip Vandenabeele hebben we hier niet per se kernenergie voor nodig. Maar dan moeten we wel gascentrales bouwen want met alleen wind en zon gaan we het nog niet redden. Lotte Philipsen ziet positieve signalen dat fast fashion gaat vertragen, Margot Cloet is dan weer optimistisch gestemd over de evolutie in de ouderenzorg. Maarten Vangramberen betoogt waarom en hoe het wereldrecord op de 100 meter van Usain Bolt zal sneuvelen, Thomas Smolders zet het streamingplatform van de toekomst uiteen en volgens Jan Tytgat kopen we cannabis straks in de apotheek. En Tom Palmaerts legt uit waarom zelfontplooiing en zelfontwikkeling de woorden zijn waar het om draait in onze vrije tijd van morgen. 

Waar gaan we naartoe? is een divers en inspirerend boek (13 x 18 cm), tactiel uitgegeven met harde kaft en leeslint. Het boek bevat 288 pagina’s en ligt in de winkel vanaf 30 november. Retailprijs: 25 EUR.

Met de medewerking van Stijn Baert, Yassine Boubout, Jean-Jacques Cassiman, Manu Claeys, Margot Cloet, Rik Coolsaet, Hannes Coudenys, Pedro De Bruyckere, Dominique Deckmyn, Dieter De Cleene, Toni De Coninck, Bruno De Cordier, Karel Decorte, Koen De Leus, Dirk Draulans, Selma Franssen, Paul Baeten Gronda, Leslie Hodge, Meini Nicolai, Raf Njotea, Tom Palmaerts, Sabine Peeters, Kris Peeters, Lotte Philipsen, Barbara Serulus, Thomas Smolders, Liesbet Stevens, Tracy Bibo Tansia, Herman Tournaye, Jan Tytgat, Wouter Van Bellingen, Leo Van Broeck, Ivan Van de Cloot, Filip Van den Abeele, Patrick Van der Vorst, Maarten Vangramberen, Sarah Van Liefferinge, Gino Van Ossel, Tony Verhelle, Erika Vlieghe, Hendrik Vos, Caroline Vrijens en Philippe Van Cauteren.

 

Meer info, een (digitaal) recensie-exemplaar of een interview met een van de auteurs?

Contacteer Hadewijch Ceulemans via hadewijch@lusterweb.com of 03 298 37 23.

Over Luster Publishing

Luster publiceert boeken voor cultural explorers. Voor nieuwsgierige mensen die voortdurend op zoek zijn naar inspirerende plekken, boeiende creaties en visies en werelden die tot de verbeelding spreken. De onderwerpen van onze boeken zijn vrij uiteenlopend en niet limitatief maar hebben doorgaans te maken met steden, reizen, design, fotografie en cultureel erfgoed. 

Neem contact op met

Louiza-Marialei 2 2018 Antwerpen België

+32 (0)3 298 37 23

info@lusterpublishing.com

www.lusterpublishing.com